Eierpotjes met spinazie en gerookte zalm

Sugar&Pies | Eierpotjes met zalm en spinazie

 Sugar&Pies | Eierpotjes met zalm en spinazie 

Zondag is echt de dag waarop we uitgebreid de tijd nemen om te ontbijten. Lekker rustig opstaan en dan samen een broodsalade maken en broodjes bakken. Heerlijk. Soms heb ik een enorm overschot aan eieren aangezien mijn vader kippen thuis heeft en elke keer als ik daar ben me een doos eieren meegeeft. Meestal gaan ze in de eiersalade, maar deze eierpotjes zijn ook niet te versmaden. Heerlijk zacht ei met gerookte zalm en spinazie. Mjam. Serveer het vooral met broodsoldaatjes of heel decadent met geroosterde repen brioche. Echt genieten.

Geniet er vooral van tijdens deze paasdagen. Als we dan toch met z’n allen 35 miljoen eieren opeten, maak dan ook zeker deze eierpotjes! Misschien wel de lekkerste manier om eieren te eten.

Sugar&Pies | Eierpotjes met zalm en spinazie

Eierpotjes met spinazie en gerookte zalm
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2,5 el boter
  2. 2 handenvol verse spinazieblaadjes
  3. 6 el kokosmelk
  4. 30 gram gerookte zalm
  5. 2 eieren
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 250 graden of zo warm mogelijk. Smelt een halve eetlepel boter in een koekenpan en voeg de spinazie en de kokosmelk toe. Blijf roeren totdat de spinazie geslonken is. Voeg wat zout en peper toe.
  2. Leg op de bodem van 2 hittebestendige bakjes de spinazie. Snij de zalm in reepjes en verdeel deze over de bakjes. Hou een paar reepjes achter.
  3. Breek een ei boven de bakjes en hou de dooier heel. Leg de achtergehouden reepjes zalm er bovenop en verdeel de 2 el boter in kleine stukjes erover.
  4. Zet de bakjes in een braadslede en vul deze tot de helft van de bakjes met kokend water. Zet de braadslede in de oven en bak de eierpotjes 10 tot 12 minuten.
Notes
  1. Als je geen fan bent van kokosmelk kan je deze vervangen door gewone slagroom.
Sugar&Pies http://www.sugarandpies.nl/
 Sugar&Pies | Eierpotjes met zalm en spinazie

Sugar&Pies | Eierpotjes met zalm en spinazie

 

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *