Dulce de Leche Latte

Sugar&Pies | Dulce de Leche Latte

Sugar&Pies | Dulce de Leche Latte

Soms bedenk je ineens iets waarvan je dan denkt: ‘waarom heb ik dat nooit eerder bedacht?’. Dat had ik dus vandaag. Ik had nog een blikje zelfgemaakte Dulce de Leche over en wist eigenlijk niet zo goed wat ik ermee zou maken. Ik wilde niet nog een taart of gebak maken want ik heb natuurlijk al een heerlijke chocoladetaart met Dulce de Leche gemaakt en ik wilde nu iets anders doen. Daarnaast had ik zin in koffie, maar ik vind mijn koffie het lekkerste met heel veel melk en ben dus een echte latte lover. Toen bedacht ik me ineens dat ik die twee ook wel kon combineren! Een latte met Dulce de Leche en een beetje zeezout. Mjam. En het is me toch lekker geworden! Echt een aanrader.

Het enige wat je hoeft te doen is melk warm te maken en espresso te zetten. Simpeler kan het bijna niet en het resultaat is een heerlijke zoete latte met een rijke karamelsmaak en een snufje zout. Echt even een wegdroommoment samen met deze latte. Het is vooral belangrijk om de dulce de leche goed op te lossen in de melk en deze lekker schuimig te kloppen.

Sugar&Pies | Dulce de Leche Latte

Dulce de Leche Latte
Print
Ingredients
  1. 250 ml volle melk
  2. 2 el dulce de leche
  3. 1 klein kopje espresso
  4. snufje zeezout
Instructions
  1. Verwarm in een steelpannetje de melk totdat deze heet is. Schep er 2 el dulce de leche in en laat deze onder voortdurend roeren oplossen in de warme melk. Breng dan de melk aan de kook en laat hem op zacht vuur eventjes zachtjes pruttelen zodat hij ietsjes dikker wordt.
  2. Zet ondertussen een kopje espresso en giet dit in een grote mok of een latte-glas. Voeg een heel klein snufje zout aan de melk toe en klop de melk goed schuimig met een garde. Giet de melk bij de espresso en strooi weer een heel klein beetje zout op de melklaag.
Sugar&Pies http://www.sugarandpies.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *