Chai Granola

Nog steeds ben ik gek op Chai Tea Lattes. Gelukkig kom ik nu niet meer elke dag langs een Starbucks want ook al zijn ze daar heel lekker, ze zijn ook duur! Toch mis ik mijn Chai dan wel heel erg en heb ik ondertussen al vele malen mijn recept voor Chai Tea siroop gemaakt. Dat het ontzettend handig is om altijd een voorraadje in de koelkast te hebben staan ontdekte ik vorige week weer. Ik wilde graag zelf granola maken met vooral noten en geen granen. Om de granola een lekkere nootachtige karamelsmaak te geven gebruik ik normaal ahornsiroop maar helaas was ik die vergeten bij de boodschappen. Op zoek naar een alternatief dus en toen dacht ik ineens aan mijn Chai Tea siroop! De kruidigheid van de siroop neemt wel iets af bij het mengen met de noten en de honing vandaar dat ik als tip geef om wat extra kruiden door het mengsel te roeren. Probeer het vooral eens, je zult er geen spijt van krijgen! De rest van de siroop kan je gebruiken in een Chai Tea Latte en volgende week zal ik een recept posten waarin ik mijn granola heb gebruikt!

20160803_133449000_ios

Chai Granola
Nootachtige granola met chai tea siroop
Write a review
Print
Ingredients
  1. 250 gram gezouten amandelen
  2. 100 gram pecannoten
  3. 100 gram hazelnoten
  4. 100 gram zonnebloempitten
  5. 100 gram pompoenpitten
  6. 170 gram honing
  7. 3 el chai tea siroop
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 135 graden. Maal de noten per soort redelijk grof in een keukenmachine. Doe dit apart omdat de amandelen meer tijd nodig hebben dan de kleine zonnebloempitten. Meng in een grote kom de verschillende noten door elkaar en roer de honing en de chai tea siroop erdoor. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de helft van het mengsel over. Zet deze bakplaat 30 minuten in de oven. Haal hem er elke 10 minuten uit en roer de granola door. Doe hetzelfde met de tweede bakplaat. Laat de granola goed afkoelen en doe hem in een luchtdicht afsluitbare pot. Bewaar deze pot bij voorkeur in de koelkast. Bij kamertemperatuur wordt de honing weer wat vloeibaarder en is de granola iets minder knapperig.
Notes
  1. Gebruik gezouten amandelen voor een lekker snufje zout in je granola. Dit haalt de zoetigheid goed naar boven. Je kunt natuurlijk ook ongezouten amandelen gebruiken.
  2. Voor wat extra kruidigheid kun je aan het ongebakken granolamengsel nog 1 tl kaneel, 1 tl gemberpoeder en 1 tl gemalen kardemom toevoegen.
Sugar&Pies http://www.sugarandpies.nl/
20160803_133223000_ios

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *