Bloemkoolsoep met gerookte knoflook

Sugar&Pies | Bloemkoolsoep met gerookte knoflook

 

Sugar&Pies | Bloemkoolsoep met gerookte knoflook

In het weekend vind ik het heerlijk om in de keuken te staan en iets lekkers te maken. Zo eten we op zaterdag vaak zelfgemaakte tomatensoep. Heerlijk. Nu kwam ik een recept tegen voor bloemkoolsoep met gerookte knoflook en dat leek me toch lekker! Gerookte knoflook is te verkrijgen op boerenmarkten en in speciaalzaken, maar het is ook makkelijk zelf te maken als je een rookpan of rookoven hebt. Echt een leuk iets om te doen op een vrije middag. De knoflook wordt door te roken heel anders van smaak. De scherpe echt knoflooksmaak is eraf en in plaats daarvan is het een combinatie van een zoetige subtiele knoflooksmaak gecombineerd met het pittige van rookaroma.

Om zelf gerookte knoflook te maken heb je een hele bol knoflook nodig. Haal de meeste buitenste witte velletjes van de bol af en plaats deze op het rek in de rookpan of rookoven. Rook deze volgens de instructies van de rookpan 20 tot 30 minuten.

Bloemkoolsoep met gerookte knoflook
Een verrassende combinatie
Write a review
Print
Ingredients
 1. 1 bol gerookte knoflook
 2. 1 ui
 3. 1 prei
 4. 4 el boter
 5. 5 takjes tijm
 6. 1 bloemkool
 7. kippenbouillon
 8. amandelschaafsel
 9. krenten
 10. witte wijnazijn
 11. melk of room
Instructions
 1. Pel de teentjes gerookte knoflook. Snipper de ui en snij het witte gedeelte van de prei in dunne ringen. Smelt 2 el boter in een grote kookpan en voeg hieraan de knoflook, de ui, de preiringen, de tijm en wat zout en peper toe. Bak dit op halfhoog vuur totdat de ui en de prei zacht en bruin zijn.
 2. Snij de roosjes van de bloemkool. Bewaar een klein handjevol roosjes en voeg de rest toe aan de pan met ui en prei. Voeg net zoveel kippenbouillon toe totdat de bloemkool net onderstaat en breng dit aan de kook. Laat het 20 minuten koken.
 3. Bereid ondertussen de garneringen. Maak een mengsel van half witte wijnazijn en half warm water. Week hierin de krenten. Verwarm een koekenpan en rooster hierin het amandelschaafsel totdat het lichtbruin is. Smelt de 2 el boter en verhit deze totdat hij bruin is. Maak de achtergehouden bloemkoolroosjes kleiner door de roosjes in kleinere roosjes te verdelen en bak deze krokant in de bruine boter.
 4. Zet de staafmixer in de soep totdat deze goed gemengd is. Voeg wat melk of room toe als de soep te dik is. Breng op smaak met zout.
 5. Verwarm 4 soepkommen voor een verdeel de soep hierover. Garneer deze met het amandelschaafsel, de krokante bloemkoolroosjes en de geweekte en uitgelekte krenten.
Sugar&Pies http://www.sugarandpies.nl/
Bron

 

CategoriesGeen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *