20 Februari: National Cherry Pie Day

Sugar&Pies | Cherry Pie

Sugar&Pies | Cherry Pie

Vandaag is het National Cherry Pie Day in Amerika. Veel Amerikaanser dan Cherry Pie wordt het niet, ik kon heel weinig Nederlandse recepten vinden voor kersentaart en dan was 90% daarvan weer met zo’n blik met kersen in saus die je gebruikt op een Monchou-taart. Tijd dus om op National Cherry Pie Day eens een Nederlands recept voor kersentaart te maken. Bij deze dus.

Amerikaanse kersentaart
Miss American Pie
Print
Ingredients
  1. 450 gram bloem
  2. 150 gram suiker
  3. zout
  4. 225 gram koude boter
  5. 3 eieren
  6. 800 gram kersen op sap
  7. 5 tl aardappelzetmeel of maïzena
  8. 1 tl kaneel
  9. 1/2 tl amandelextract
Instructions
  1. Begin met het maken van het deeg. Meng hiervoor de bloem met de suiker en het zout. Snij de boter in kleine klontjes en leg deze op het bloemmengsel. Meng met je vingers de boter erdoor. Dit gaat het beste door de boter met wat bloemmengsel tussen de toppen van je vingers te wrijven. Doe dit net zolang totdat het allemaal kruimels lijken.
  2. Klop de eieren los en meng deze door de kruimels. Kneed er nu met zo min mogelijk bewegingen een samenhangend deeg van. Verpak dit in vershoudfolie en laat dit minstens 2 uur rusten in de koelkast.
  3. Voor de vulling doe je de kersen op sap door een zeef. Vang het sap op en doe dit in een maatbeker. Meng een klein beetje van het sap met het aardappelzetmeel tot een papje. Giet 150 ml van het kersensap in een pan, voeg de kaneel toe en breng dit aan de kook. Voeg beetje bij beetje het aardappelzetmeel toe totdat het sap yoghurtdikte heeft bereikt. Meng er nu de uitgelekte kersen doorheen. Voeg het amandelextract toe.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel het deeg in 2 delen. Bekleed met een deel van het deeg de taartbodem en verdeel hier het kersenmengsel over. Rol het tweede deel van het deeg uit en leg dit over de bovenkant van de taartvorm. Druk het aan de randen goed op het deeg van de bodem zodat het dicht zit. Snij met een scherp mes een paar sneetje in het midden van het deeg.
  5. Als je niet wilt dat de bovenkant te bruin wordt kan je de eerste 25 minuten de taart afdekken met aluminiumfolie en deze na 25 minuten verwijderen.
Sugar&Pies http://www.sugarandpies.nl/
Sugar&Pies | Cherry Pie

Bron afbeeldingen

 

Saskia Van de Pol, Dianne Heijms vonden dit bericht leuk

2 gedachten over “20 Februari: National Cherry Pie Day

    1. Hallo Chantalle,

      Ik zie inderdaad dat de baktijd er niet bijstaat! Hij moet 60 minuten in de oven. Laat hem na deze 60 minuten minstens 10 minuten afkoelen voor je hem aansnijdt anders stroomt de vulling eruit. Succes met het maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *